Nala on löytänyt linnun

Syksyinen saalis

CSIPKESKUTI NAPSUGAR"NALA" FI 23565/10 Nala, perheemme prinsessa, syntyi Unkarissa 30.3.2008. Koko perheen voimin haimme Nalan Budabestista, kasvattaja Hedvig Balazs`n luota. Nala tuli meille harrastekoiraksi, jonka kanssa itse aloitin mm. metsästysharrastuksen.

Metsästys ominaisuudet ovat kohdallaan; hyvä nenä linnun löytämiseen, ei paukkuarkuutta ja intoa riittää metsällä kulkemiseen. Lintu kun löytyy, Nala seisoo tosi vahvasti ja saa linnun myös siivittämään hienosti.

Nala on luonteeltaan sosiaalinen ilopilleri, jonka kanssa arki ei ole milloinkaan tylsää. Kuntoa pidämme yllä metsälenkkien ohella mm. agilityllä, vauhtia ja intoa riittää.

Näyttelyissä olemme käyneet, kolme sertiä on jo hankittu, usein Nalasta mainitaan suurehko narttu, mutta yleisilme on sopivan sopusuhtainen ja rotumääritelmän mukainen.

Nala rakastaa uimista, uiminen mökillä on ehdottomasti ykköspuuhaa!Yksi kohokohta Nalan kanssa harrastamisessa on ehdottomasti ollut edustus Suomen joukkueen jäsenenä Vizslojen Eurooppa Cupissa Tanskassa.Työskentely sokerijuurikaspellossa oli Nalalle ehkä liian haastavaa, mutta vesityökokeissa lintu tuotiin huumorin siivittämänä rantaan.

Tällä hetkellä Nala, 12v, viettää ansaittuja eläkepäiviä; edelleen kuitenkin kulkee mukana jahdeissa lintuja pölyyttelemässä. Nala voi hyvin ja nauttii elämästään.

Ready, steady, GO!

Vesityöt onnistuneesti suoritettuna :)

KALLIOALANTEEN VENLA, FI 48355/12  syntyi 30.7.2012 Nalan ensimmäisestä pentueesta. Vauhtia tällä pikku-prinsessalla on riittänyt heti alusta alkaen

Venlan kanssa olemme pääsääntöisesti keskityneet metsästykseen. Itselläni on ollut opeteltavaa pysyä vauhdikkaan Venlan perässä, mutta onneksi neidillä intoa riittää linnustamiseen. Tuloksiakin on saatu aikaiseksi :nuorten luokassa jo neito palkittiin ja avoimessa luokassa on muutamaan otteeseen saatu avoimen luokan kolmas- palkinto ( avo 3), kakkonenkin saatiin hyvillä pisteillä; neljäpistettä vaille Avo1. Siinä meille seuraava tavoite:).

Venla on päässyt treenailemaan niin tarhafasaaneilla kuin luonnon linnuillakin. Välillä rentoudutaan uimisen ja agilityn parissa.

Näyttelyissäkin ollaan käyty pyörähtämässä: tuloksena 3 Sertiä, joten nyt on Venlan saavutukset siltä saralta saavutettu.

Venlalle syntyi ensimmäinen pentue syksyllä 2016. Nyt luotsataan pentuja metsästävän koiran elämään unohtamatta vizslamaista peuhaamista.

Teippirulla hyökkäsi kimppuun :)

tulisinkohan treenaamaan vesitöitä?Joulukuussa 2018 kävimme vielä Venlan kanssa KAER-kokeessa hyvin tuloksin.

Venla saavutti Avo-luokan 2 palkinnon .

Tämän tuloksen myötä Venlasta tuli Kallioalanteen kakaroiden ensimmäinen Suomen Muotovalio!

Äiti ja tytär

Sijoitusnarttumme KALLIOALANTEEN KREETA FI 50928/16, syntyi Venlan pentueesta 31.8.2016. Tällä hetkellä Kreeta asustelee Kempeleellä perheensä ja Kallioalanteen Kuunliljan kanssa.

Kreeta on vizslamaisen leikkisä, lapsirakas vipeltäjä joka haluaa miellyttää omistajiaan ja virtaa riittää vaikka muille jakaa.

Kreeta on aina halukas oppimaan uutta vaikkakin päättäväisesti on aluksi sitä mieltä, että oman tahdon toteuttaminen olisi se paras keino edetä asioissa. Parasta on kun pääsee isännän kanssa metsälle. Kreeta on sinnikäs hakija ja riistatilanteissa ei yhtään lintua ole jäänyt löytämättä, jos vain jäljelle on päässyt . Jahtipäivän päätteeksi on hyvä nukahtaa mamman kainaloon.

Näyttelyitä Kreeta on jo jonkun verran kerennyt kiertämään saavutuksenaan mm. useampi ERI ja EH. Palkintopystejä on tullut myös Rotunsa parhaasta edustuksesta, ROP, sekä lisukkeena SERTI ja CACIB.