Kennel Kallioalanteen kakarat

Tervetuloa Kennel Kallioalanteen pentueiden kotisivuille. Tällä sivulla on tietoja Nalan pentueista 2012 ja 2014.

Seuraava pentue on syntymässä Kallioalanteen Rosamundalle ( "Jallu") maaliskuussa 2019.

Jallun sulhanen on vuoden 2017 Vizsla-mestari Cinkei Bicska (Uno).

Nalan toinen pentue 14.5.2014

Nalan toinen pentue syntyi 14.5.2014. Tästä pentueesta saimme 7 suloista tytöntylleröä ja 2 komeaa urosta.

Nala jaksoi upeasti hoitaa näinkin ison pentueen. Kun pennut vähän kasvoivat, hyväksyi Nala Venlankin puuhastelemaan pikkuisten kanssa.

Näistä pennuista kahdeksan on jo aloittanut metsästysuransa, osa jo kokeissakin käyneenä

SULHANEN:HUNTER´S CHUM FUN FAIRFAX, "MANU"

"Manu on perus terve poika, joka on leikkisä metsää, metsästämistä, perhettä ja toimintaa rakastava koira. Mutta ei suinkaan yhden metsästäjä koira vaan on valmis lähtemään jahtiin mukaan, kunhan tyypillä on vaan joku pössykkä mukana ja tarkka silmä, jotta saadaan saalis alas.

Sorsa-reissulla ei jää haavakot eivätkä elävät piiloon; Manu kaivelee ne takuuvarmasti ylös...senttiäkään ei jää nuuskimatta. Ja kaiken poika tuo rannalle. Toimii siis vesilinnuillakin!

Metsällä Manua on käytetty ahkerasti. Kehittyminen tuli vähän hitaalla kaavalla. Kolmas syksy alkoi näyttämään, että tulee tästä metsäkoira; malttia alkoi löytymään ja saalistakin alettiin saamaan reppuun.

Peltolintuja alettiin jahtaamaan vähän myöhemmällä iällä ja sekään ei ole ollut Manulle outoa, vaikka metsä jäi vähän vähemmälle ja peltobaaanaa tuli tilalle. Metsässä Manu hakee hyvin ja sopivalla laajuudella, pellolla hyvällä kuviolla. Jälkityötkin sujuvat...kyllä poka osaa nenäänsä käyttää.

Näyttelyissä on pärjätty mukavasti ja sertinsä Manu sai nopeasti kasaan. Koetulokset lisättynä, Manusta tuli Suomen muotovalio:).

Manu tykkää nukkua peiton alla ja joskus "nuttuuttaa" peittoa/lakanaa niin kuin olisi äidin nisässä kiinni; tassut koprii ja pientä ininää kuuluu:).

Manu syntyi pahnan pohjimmaisena ja oli petueen pienin, meille tullessaan 3,5 kiloa painava kääryle. Mutta niin siitä ruttuotsaisesta pötkyleestä on kasvanut hieno mies, meille niin rakas perheenjäsen."

Pia Heikkinen, Manun emäntä

Nalan ensimmäinen pentue 30.7.2012

Nalan ensimmäinen pentue syntyi loppukesästä 2012. Kaksi kaunista prinsessaa ja 6 touhukasta urosta.

Ensikertalaiseksi Nala hoiti suuren pentueensa upeasti: rauhallisen ja rakastavan emän huomassa pentusten oli hyvä aloittaa elämänsä ensiaskeleet.

Näistä pennuista on seitsemän metsästyskäytössä, myös kokeissa on tullut menestyksellä käytyä

SULHANEN:CANINE HARD GAME, "INDY"

"Indy sai kutsumanimensä Indiana Jones- elokuvien innoituksesta. Joitain yhtäläisyyksiä kuvitteellisella seikkailijalla ja Indyllä onkin; kotioloissa hieman ujosta ja rauhallisesta koirasta ei ole jälkeäkään tositilanteessa. Reippaan vuoden ikäisenä Indy otti kahden muun koiran kuonojen edestä keväthangille eksyneen, mutta taistelutahtoisen piisamin hengiltä ja kiikutti saaliinsa jalkoihini. Muistona siitä on alaleuan vekki-aivan kuin seikkailijasankarillakin!

Komeakin Indy on, siitä on todisteena näyttelymenestys. Suurin "sulka" napsahti Saksan näyttelymatkalla 2003 Juniori Maailman Voittaja tittelin muodossa.

Käyttöpuolen koetulokset on jääneet samatta peräänmenon vuoksi. Vaikka Indy on miellyttämishaluinen, niin nuoren ja kuuman koiran peräänmenon poistamiseksi ei löytynyt eväitä-sitkeys taisi ohjaajilta puuttua!

Indy on kuitenkin isäntänsä mielestä ihan lyömätön metsästyskaveri. Matkustaminen, vieras ympäristö tai vieraat koirat eivät ole ongelma. Metsässä koira tekee töitä uutterasti ja kaikkensa antaen.

Yhteiselo toisen vizslapojan kanssa on sujunut sopuisasti. Leikki ja pieni pomotus kuuluvat asiaan, mutta rajansa silläkin. Syvältä kumpuava matala murina kaverille on selkeä viesti siitä, että Indyn ruokakupille ei ole asiaa eikä alistava käytös leikin varjolla ole suotavaa.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Indy on luonteeltaan rotutyypillinen vizsla rikastettuna omilla erityispiirteillään. vizslat ovat kuuluneet elämäämme kohta 12 vuotta ja niiden myötä on tullut runsaasti elämyksiä ja kokemuksia-suosittelen"

Asta Karonen, Indyn emäntä

Syksyllä 2012 saimme suruviestin: Indy menehtyi äkillisen sairauden myötä. Karosten perhe menetti rakkaan perheenjäsenen ...Suru on suuri ja yhteinen.